LAKTOFERRIN

OM LAKTOFERRIN

HVA ER LAKTOFERRIN?

19

Laktoferrin er et jernbindene protein som finnes i kroppen. Proteinet har blant annet antimikrobiell og anti inflammatorisk effekt.

HVOR FUNGERER LAKTOFERRIN?

18

Laktoferrin-proteinet har flere ulike funksjoner, og er viktig for jernopptaket, mage- og tarm, immunforsvar og næringsopptak.

LACTOFERRIN GOLD

20

Lactoferrin Gold er et kosttilskudd av bio-aktivt laktoferrin-protein kombinert med sink, vitamin-C, beta-glukan, inulin og gurkemeie.

DET FINNES FLERE TUSEN STUDIER PÅ "LAKTOFERRIN" OG PROTINET SIN ROLLE

SØK PÅ "LACTOFERRIN" I GOOGLE SCHOLAR
SØK PÅ "LACTOFERRIN" I PUBMED

DET UNIKE LAKTOFERRIN-PROTEINET

HVA ER LAKTOFERRIN?

Laktoferrin er et jernbindene protein med flere egenskaper i kroppen. Proteinet finnes hos mennesket og flere andre pattedyr.  Selve proteinet lages i celler som finnes i slimhinner og finnes i kroppsvæsker.

Laktoferrin er et multi-funksjonelt protein som har flere ulike roller i kroppen som f.eks antimikrobiell effekt, anti-inflammatoriske egenskaper og i immunforsvar.

Det er proteinets jern-bindene egenskaper som bidrar til den antimikrobielle effekten mot flere typer bakterier og virus. Årsaken ligger i laktoferrinets evne til å fjerne jern som flere typer bakterier bruker som næring. I tillegg til å binde jern, kan laktoferrin-proteinet også binde andre mineraler som zink, kopper og mangan.

STUDIER
Untitled design (86)

BASERT PÅ MER EN 30 ÅRS FORSKNING

HISTORIEN TIL LAKTOFERRIN

Laktoferrin ble første gang påvist i 1939 men det var ikke før på 1960-tallet at laktofferin ble isolert og renset fra kumelk og melk fra mennesket. Det ble også vist at Laktoferrin også var det jernbindene proteinet som det var mest av i melk fra mennesket.

Tidlig i laktoferrin-forskningens historie ble konstatert at proteinet lignet transferrin, et jernbindnene protein. Transferrin finnes i blodplasma og er kjent for å transportere jern og samtidig involvert i absorbsjon av dette viktige mineralet.  Likheten mellom transferrin og lacktoferrin fikk forskerne til å fokusere forskningen rundt involvering i jernopptak og som regulator av mikrobiell vekst.

Siden den gang har det vært gjennomfør store mengder forskning, fra hvordan proteinet ser ut, fungerer til hvilke funksjoner som det har i kroppen. Spørsmålet om nøyaktig hvilken funksjon proteinet har, er noe som har drevet forskningen. Forskerne har blant underet seg over proteinets næringsverdi hos spebarn, rolle i kroppens jernopptak, rolle i immunforsvaret og evne til å hindre bakteriell og annen mikrobiell vekst.

STUDIER
6
5
7

LAKTOFERRIN OG JERNOPPTAK

Jernopptak er når jern fra maten vi spiser blir tatt opp i tarmen. Laktoferrin har sterke jernbindende egenskaper og transporterer jern fra tarmen, og har derfor en viktig rolle i jernopptaket.

Les mer

OM INNOVATERA

Innovatera er et start-up selskap som til daglig holder til i Forskningsparken. Innovatera jobber for å introdusere innovative helseteknologier i det norske markedet i samarbeid med verdensledende forskere.

Les mer

LACTOFERRIN GOLD ENDELIG HER!

Lactoferrin Gold er et unik kosttilskudd som endelig er tilgjengelig i Norge! Dette kosttilskuddet består av bio-aktivt laktoferrin, sink, gurkemeie, beta-glukan, inulin og sink.

Les mer

FOR HELSEPERSONELL

Laktoferrin-proteinet har blirr forsket på gjennom flere tiår. Forskningen på laktoferrin har tatt for seg flere ulike områder med fokus på den anti-bakterielle og inflammatoriske effekten.

Les mer